Over Erwtensoep

 

Over Erwtensoep

Over Erwtensoep – Erwtensoep Informatie – Lekkere Erwtensoep maken met basis ingrediënten of met enige extra’s zoals wortel, ui of aardappel

Erwtensoep wordt vaak ook snert genoemd. Erwtensoep is een dikke soep, die gemaakt wordt met spliterwten of groene erwten, goed gewassen en eventueel ook lange tijd geweekt.

Andere landen, zoals Engeland en Duitsland, kennen ook erwtensoep, maar het traditionele Nederlands gerecht dat in de winter gegeten wordt is een sterk gebonden versie. De soep smaakt het beste als deze in een enigszins grote hoeveelheid wordt bereid, en daarna voor consumptie nog een dag blijft staan. Gekoeld blijft de soep een aantal dagen goed, maar hij kan ook prima worden ingevroren in een diepvriezer. De hoeveelheden van de diverse ingrediënten variëren. In totaal moet er zoveel groente aan de soep worden toegevoegd dat de massa bijzonder dik wordt, zodat deze meer begint te lijken op een pap dan op een soep.

Over Erwtensoep Maken

Veel traditionele recepten hebben als enige groente knolselderij, (split)erwten en prei. Dus geen aardappel, wortels of ui. Soms worden aardappels aan toegevoegd om de structuur dikker te maken en zo de kooktijd korter te maken. Toch is het ook erg lekker om tegen het einde van de kooktijd van de erwtensoep nog wat bladpeterselie toe te voegen, of tegelijk met de groenten een in blokjes gesneden wortel in de erwtensoep te doen.

Over Erwtensoep Bijgerechten

De soep wordt traditioneel gegeten met roggebrood, belegd bijvoorbeeld met katenspek, kaas of boter. In veel families zijn pannenkoeken het traditionele dessert na erwtensoep, een traditie die ook in Scandinavische landen bekend is, vooral in Zweden waar dit steevast elke donderdag gegeten wordt. Daar wordt het ‘ärtsoppa och Pannkakor’ genoemd.

 Posted by at 4:51 am